ул. "Черковна" №3, 2160 Трудовец, Община Ботевград тел: :+359 893615016 outrudovec@abv.bg
ОУ “Любен Каравелов” с Трудовец участва в състезанието Spelling Bee 2022

     ОУ “Любен Каравелов”вече има двама участници в регионалния кръг на дванадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

     Христин Василев от V клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 25.02.2022 в ОУ “Любен Каравелов” с Трудовец. Христин, заедно с класиралият се на второ място Павел Бончев, който също е от V клас, ще  участват на  регионалното състезание, което ще се проведе на 26 март 2022 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 16 април 2022 в София.

     Тази година се проведе и състезанието Spelling Bee junior, което е предназначено за децата от начален етап на образование. На първо място от  училищния кръг на Spelling Bee junior се класира Петя Цекова от IV клас,  а второто място зае Борис Ценов - III клас.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

     Всяка година организаторите предлагат на училищата да участват в допълнителни дейности и конкурси по значими теми като безопасността в интернет пространството, агресията в училище, взаимопомощта и др. Тази година участниците ще се включат в кампания под наслов Search BEEyond the bvious. Тя ще бъдат насочена към развитие на критичното мислене на учениците, търсене и анализ на информация, създаване на позитивно и качествено дигитално съдържание, и етично и безопасно общуване в онлайн среда. Кампанията се организира в партньорство с Коалиция за медийна грамотност.

     Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

     Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg  и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/bulgarianenglishspellingbee

Галерия снимки