ул. "Черковна" №3, 2160 Трудовец, Община Ботевград тел: :+359 893615016 outrudovec@abv.bg
Петокласници се включиха в"Най-големият урок в света"

 Учениците от пети клас, под ръководството на своя класен ръководител – г-жа Пенка Николова и с участието на родители, проведоха един нетрадиционен урок на тема „Качествено образование“. Урокът е подчинен на една от глобалните 17 цели за устойчиво развитие, определени за постигане от ООН до 2030 г. и касаещи областите екология, икономически и социален живот. Ние сме сред 193-те държави, подписали съответните споразумения да работят за популяризирането на целите, като МОН е партньор с УНИЦЕФ.

В урока бяха внедрени отдавна изпитани истини, една от които е, „Пътят към успеха преминава през трудности и изпитания.“ Децата за пореден път осмислиха въпроса „Защо човек трябва да се образова?“ Интересна и поучителна бе и презентацията на родител, засягащ въпроса „Всички ли деца имат възможност да ходят на училище?“. Впечатление направи информацията за пакистанското момиче – 21-годишната Малала, получила Нобелова награда за мир, тъй като от 15-годишна разгласявала проблема на момичетата в нейната долина. Интерес събуди и огромното желание за образование в едно закътано българско село.

Важен момент в урока бе стълбата, водеща към успеха: Няма да го направя; Не мога да го направя; Искам да го направя; Как да го направя?; Опитвам се да го направя; Мога да го направя; Правя го; Толкова е лесно; Всяко дете трябваше да определи на кое стъпало се намира днес. Оказа се, че всички тръгват от петото стъпало, което е похвално за класа. А бившата им класна ръководителка – г-жа Е. Василева изрази увереност, че всички трябва да тръгнат от стъпалото „Мога да го направя“.

Работата през часа беше екипна. Учениците си изясниха и въпросите за грешките, които допускаме при подготовката си, за качествата, които трябва да формираме в себе си, за да успеем в избраната професия. Бяха презентирани и възможностите, които предлага училището. А класният ръководител обобщи в заключение, че успехът е резултат на труд, усилия и постоянство.

Галерия снимки