ул. "Черковна" №3, 2160 Трудовец, Община Ботевград тел: :+359 893615016 school@oulubenkaravelov.com
ОУ "Любен Каравелов" участва в състезанието Spelling Bee 2023

ОУ “Любен Каравелов”вече има двама участници в регионалния кръг на дванадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

    Елена Бончева от V клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 21.02.2023 г. в ОУ “Любен Каравелов”, с. Трудовец. 

     Тази година се проведе и състезанието Spelling Bee junior, което е предназначено за децата от начален етап на образование. На първо място от  училищния кръг на Spelling Bee junior се класира Борис Ценов от IV клас.

     Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

     Всяка година организаторите предлагат на училищата да участват в допълнителни дейности и конкурси по значими теми като безопасността в интернет пространството, агресията в училище, взаимопомощта и др. Тази година участниците ще се включат в кампания под наслов Search BEEyond the bvious. Тя ще бъдат насочена към развитие на критичното мислене на учениците, търсене и анализ на информация, създаване на позитивно и качествено дигитално съдържание, и етично и безопасно общуване в онлайн среда. Кампанията се организира в партньорство с Коалиция за медийна грамотност.

     Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

Галерия снимки