ул. "Черковна" №3, 2160 Трудовец, Община Ботевград тел: :+359 893615016 school@oulubenkaravelov.com
Звъни звънчето пак за първи час...!

На днешния слънчев и тържествен ден, отново ОУ“Любен Каравелов“ – с. Трудовец  отвори широко вратите си, за да посрещне своите първокласници, по-големите  ученици, учители  и служители.

Отец Панайот отслужи водосвет за здраве и благополучие на всички. В приветствието си по случай откриването на новата учебна година, директорът на училището – г-жа Марчовска изтъкна, че „ образованието е стожерът на културата и единството на всеки един народ“ и припомни „вековния стремеж на българина към знание и светлина“. Обръщайки се към учениците, директорът ги призова да бъдат по-добри и знаещи, а на малките първокласници пожела да се учат неуморно и упорито, защото от образованието започва всичко. На учителите и родителите г-жа Марчовска възложи надеждите си да научим учениците на отговорност и трудолюбие и  съвместно да изграждаме ценностната им система.

Поздрав към всички отправи и кметът на Трудовец – г-н Еленко Иванов,  който е убеден, че учителят е учител за цял живот.

Прочетен бе и поздравителен адрес от името на Общинска администрация в лицето на г-н Иван Гавалюгов – кмет на Ботевград. Родител на първокласник прочете благопожелания и напътствия към най-малките ни ученици.

На тържеството присъстваше и г-жа Пенка Вушкова, дългогодишен учител по математика в ОУ “Любен Каравелов“ – с. Трудовец. Директорът на училището с вълнение изказа своята благодарност и признателност към високия професионализъм и отдаденост в работата на нашата многоуважавана колежка, от която продължаваме да се учим всички. От своя страна г-жа Вушкова благодари за високата оценка, „която заслужава всеки учител, работещ с децата на България“. Тя с нескрито задоволство заяви:“ 44 години работя с децата на Трудовец – прекрасни деца, които показват, че малкото училище изгражда личности, които заемат водещо и високо място“. Посланието, завещано ни от г-жа Вушкова към учениците гласи: „ Асансьор към успеха няма. До успеха се върви по стълба – стъпало по стъпало“. 

Нашите ученици и родители се отзоваха на апела на Училищното настоятелство и днес бе събрана сумата от 1870 лв. в помощ на лечението и цялостното възстановяване на Анатолий Стоянов.

Галерия снимки