ул. "Черковна" №3, 2160 Трудовец, Община Ботевград тел: :+359 893615016 info-2300114@edu.mon.bg
Творчески ателиета и прожекции на късометражни филми

     В изпълнение на програмата по проект „Занимания по интереси”, учениците от пети клас включени в клуб "Синема" под ръководството на госпожата по ЦОУД, П. Семкова, се включиха в старта на пролетно- летния творчески сезон на ателие „Боженица”на 27-ми април /четвъртък/ в арт пространството пред Туристически информационен център – Ботевград.

     Програмата стартира в 16:00 часа с провеждането на занимания по приложни изкуства на открито. В рамките на два часа Екатерина Костадинова – майстор на керамика и стъкло и Димитър Христов – дърворезбар демонстрираха различни техники за работа с глина и дърво. Учениците с интерес изслушаха тайните на занаятите и имаха възможност сами да сътворят изделие и да се потопят в света на изкуството.

     Програмата продължи в 17:00 часа с прожекция на късометражни филми, създадени в с. Боженица от актьора и режисьор Владимир Ангелов. Децата се запалиха по идеята да създадат свои собствени късометражни филми. Обясниха на децата и възможността да се включат в предстоящите летни филмови ателиета, които ще се проведат в периода юни - август в село Боженица.Там те ще се запознаят и ще преминат през целия творчески процес на създаване – от идеята, през написването на сценарий, изиграването на ролите, заснемане, режисиране, монтиране и разпространение на крайния продукт.

Галерия снимки